22 Μαρτίου 2007

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!




Μετά από τόσα που άκουγα για την ταινία "300" αποφάσισα να την δω κι εγώ.

Τα σχόλια που άκουγα άνηκαν σε δύο κατηγορίες, ή ότι η ταινία ήταν εξαιρετική ή ότι ήταν χάλια. Ουδείς δεν είπε ότι την βρήκε αδιάφορη.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ταινία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, παρόλο που είναι μεταφορά του comic του Frank Miller, και δεν είναι απόλυτα πιστή στην αρχαία Ελληνική ιστορία, βλέπουμε τον τρόπο ζωής και την αγωγή που λάμβαναν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Το ήθος, η ανδρεία και οι αξίες τους, για ελευθερία και αγάπη για την πατρίδα είναι συγκλονιστικές.







Στο παρελθόν είχα δει και τις ταινίες "Τροία" και "Μέγας Αλέξανδρος", αλλά με άφησαν αδιάφορη και σε ορισμένα σημεία τους δεν μου άρεσαν καθόλου.

Σε αντίθεση οι "300" με ενθουσίασαν με τα εφέ τους και με την φοβερή ψηφιακή τους επεξεργασία!

Είναι μια θεαματική αναπαράσταση της Μάχης των Θερμοπυλών και του αγώνα που έδωσαν οι 300 Σπαρτιάτες με τον βασιλιά τους Λεωνίδα και οι Θεσπιείς.
Αυτή η μάχη ήταν η αφορμή για να ενωθεί όλη η Ελλάδα ενάντια στους Πέρσες.

Παρόλο που έχουν περάσει 25 αιώνες από την ηρωική αυτοθυσία εκείνων των ανθρώπων, πιστεύω ότι ακόμα και σήμερα πρέπει να μας εμπνέει και να μας εμψυχώνει, να απαιτούμε και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, όποιο και να είναι το τίμημα, ακόμα και η ίδια μας η ζωή!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία σου πρόταση τα λέει όλα νομίζω, αν και θα πρόσθετα "απ' τον εαυτό μας" μετά τις λέξεις "απαιτούμε" και "αγωνιζόμαστε"...

melomenos είπε...

είναι ωραίο ένα έργο να σου αφήνει κάτι!
δεν την έχω δεί την ταινία αλλά απ'ότι διαβάζω οι περισσότεροι την βρήκαν ενδιαφέρουσα και καλή!
καλό είναι μερικές φορές έστω και έτσι να θυμόμαστε ότι έχουμε και "ιδανικά"!
καλημέρα σου

elena είπε...

δεν εχω δει την ταινια θα μιλήσω για αυτα που λες στο τέλος. Λιγοι είναι αυτοι που εχουν την τόλμη να πάνε ενα βήμα παραπερα, να κινηθουν έστω,να φωναξουν, να αγωνιστουν, το παιζουμε επαναστατες αλλα μονο απο τον ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ...

Υ.Γ έπεσε ο τοιχος στην οδο Λήδρας, οι σημαιες του Αττίλα είναι ακομη εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πως, επειδή είχα διαβάσει το κόμικ, η ταινία δεν μου έκανε καμία φοβερή εντύπωση. Όμως, το κόμικ μου προκάλεσε τέτοια ρίγη συγκίνησης, που ακόμα και την δεύτερη φορά που το διάβασα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ! Για την ελευθερία ρε γαμώτο!

leila είπε...

αλήθεια, η ταινία αυτή όπως πολύ σωστά παρατήρησες μας έκανε και τις 2 να γράψουμε για αυτήν .. μας ενέπνευσε..
φιλια!

Catherine είπε...

Εμένα με άφησε παντελώς αδιάφορη το τρέιλερ της ταινίας...αλλά αφού ακούω καλά λόγια από σένα που ένα γούστο φαίνεται να το έχεις μπορεί και να δοκιμάσω να την δω...
Φιλώ σε!

Mailo® είπε...

Δεν την έχω δεί ακόμα. Φυσικά έχω διαβάσει γι’ αυτήν και έχω ακούσει…
Χμ…
Έχετε ακούσει ποτέ τη λέξη προπαγάνδα ;
Μη βιαστείτε να με πλακώσετε στις φάπες αλλά νομίζω ότι εδώ σ’ αυτή τη ταινία υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ δόση απ’ αυτό το «δηλητηριάκι» !
Οι ήρωες Έλληνες = Αμερικάνοι (…τι κοιλιακοί είναι αυτοί βρέ παιδιά !!!) = αμερικανικό γλύψιμο προς εμάς τους «καλούς» συμμάχους.
Οι κακοί Πέρσες = Ιρανοί ( επόμενος στόχος Ιράν) που τους κακόμοιρους τους έχουν κάνει σαν τέρατα!
Το καλό για άλλη μια φορά θα νικήσει το κακό και η ειρήνη θα βασιλέψει στο κόσμο!
Αλληλούια !!! ή μάλλον … «άς βάλει ο Θεός το χέρι του» (που λέει και ο λαός)

isiodos είπε...

Καλησπέρα...
Ότι αφορά τους αρχαίους προγόνους μας, και ταινιοποιείται από το Χόλιγουντ, έχει επιτυχία. Το κακό είναι πως για ακόμη μία φορά τον πολιτισμό και την ιστορία μας την εκμεταλλεύονται άλλοι. Εμείς, αντί να τα προωθήσουμε και να τα τονίσουμε, κοιτάμε πώς να τα εξαφανίσουμε.
Για φέτος τουριστικός προορισμός "Σπάρτη". Κι όποιος δε μας κάνει τον πετάμε και στον Καιάδα...

Ανώνυμος είπε...

diladi oi spartiates palia,
itane san tus simerinus somatarades tu hollywood,
gymnasmenoi kai atrixoi?
guao! koritsia! giati na mi zeite stin arxaia Sparti.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τώρα, δεν είναι έτσι οι Σπαρτιάτες;
Οι πέρσες από την άλλη, σίγουρα δεν είναι έτσι όπως τους δείχνει...
Γειά σου χαμογελαστό κορίτσι! :)))

George είπε...

Δεν ξέρω αν είναι ωραία ταινία καθώς δεν την έχω δεί αλλά τα γραφόμενα σου είναι πολύ όμορφα. Και όπως είπαν και προηγούμενοι σχολιαστές η τελευταία σου φράση τα λέει όλα.

Lithium είπε...

dn kserw an tha dw auti tin tainia...den einai tou styl mou...epd sinithws diastrevlwnoun tin istoria kai tin kanoun poly hollywoood k epd genika oi tainies me polemous ktl ktl ktl dn maresoun....an tin dw tha ine epd akousa pws exei wraia mwra mesa :p....giauto eida k to Troy...gia kanena allo logo

filia

fish eye είπε...

δεν ξερω γιατι αλλα τις αποφευγω τετοιου ειδους ταινιες..σα καρικατουρες μου φαινονται..χαιρομαι που ακουω πως αυτη ηταν καλη..φιλια..

akis είπε...

Δεν ειναι οι μαχες ουτε τα σκηνικα...
Ειναι η σωματικη μα πιο πολυ η εσωτερικη δυναμη των Σπαρτιατων που αγωνιζονταν για τα ιδεωδη και την ελευθερια τους.

Άγνωστη είπε...

Ξέρεις είχα ακούσει πολλά και εγώ για την ταινία, και πήγα με ένα ενθουσιασμό να την δω.. Δυστυχώς δε μου άρεσε καθόλου :(

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν θα τη δω την ταινία για λόγους... αντιδραστικούς!
Αλλά μίλησα με πολλά παιδιά που την είδαν και κατάλαβα ότι έχει πολλές ιστορικές ανακρίβιες!
Παρουσιάζει τους Εφόρους της Σπάρτης σαν απομονωμένους και παραμορφωμένους ιερείς, τη στρατολόγηση των ανήλικων Σπαρτιατών σαν παιδομάζομα, τον πατέρα που έχασε το παιδί του στη μάχη ... να τρελαίνεται, τους Σπαρτιάτες να εκτελούν αιχμαλώτους κλπ. Αν αυτά που μου μετέφεραν αληθεύουν ... είναι μεγάλα λάθη...

aniaris είπε...

Η ταινία είναι υπέροχη.Ήμουν αρνητικά προκατειλημμένη όταν πήγα να τη δω αλλά βγήγκα ενθουσιασμένη.Πολλή καλή εικόνα.Όμορφα εφε.Προσεγμένη ταινία και δε μας δυσφήμισε καθόλου.